Algun cop heu menjat cigrons i després noteu moltes flatulències? Això passa perquè aquests contenen uns sucres de difícil digestió, els oligosacàrids no digeribles, concretament la rafinosa i l'estaquinosa. Aquests no és digereixen i són fermentats a l'intestí per la flora bacteriana pròpia, donant com a resultat les flatulències.
Una simple acció que pot millorar la digestió dels cigrons (un cop ja cuits) és posar-los en una escorredora sota el raig d'aigua calenta i anar removent-los amb la mà. Deixaran anar una pellofa transparent, que és la pell del cigró. Quan estiguin quasi bé totes les pellofes fora, cal submergir els cigrons amb l'escorredora a l'aigua i llavors les pellofes flotaran. Arribats a aquest punt, només caldrà recollir-les fàcilment amb l'ajuda d'una escumadora i llençar-les. D'aquesta forma facilitareu molt la digestió a l'organisme.
Maria Casanova, Dietista-Nutricionista
Maria Casanova, Dietista-Nutricionista
ostres!! algú hi agrairà!! quins consells més bons té aquest blog! sempre el llegeixo
ResponderEliminarMoltes gràcies, a disposar!
ResponderEliminarho probare aixo dels cigrons gracies!!!!
ResponderEliminar