viernes, 17 de mayo de 2013

Un mos diferent.....Els Batuts!!!

Els batuts són begudes en les que pots combinar gran varietat d'aliments, donant un alt  aport nutricional i ser molt bons organolèpticament. En aquest post us donem unes idees de batuts molt nutritius i amb funcionalitat.

BATUT RECOVERY: és un batut molt bàsic i senzill en el que obtindreu una bona proporció d'hidrats de carboni i proteïna per tal de recarregar el glucogen muscular després de l'entrenament.

Batut recuperador postentrenament de maduixa

1/2 got d'aigua fresca
1 iogurt desnatat natural (si no prens iogurts pots substituir-ho per un postre de soja natural, els anomenats iogurts de soja)
1 cullerada sopera de concentrat de poma
100g de maduixes

Barrejar el ingredients i triturar-ho tot amb la batedora i pendre'l a temperatura fresca (15ºC aproximadament)

Aquest batut ens aportarà una proporció de 3:1 en hidrats de carboni i proteïna, és la proporció ideal segons estudis per recarregar aquest glucogen muscular.


BATUT MULTIVITAMÍNIC: En aquest batut afegirem aliments d'alt valor nutricional, ric en vitamines i minerals. Ideal per esportistes, ja que amb els entrenaments poden tenir unes necessitats majors de certes vitamines i minerals.

Batut multivitamínic
1 got d'aigua de coco (200ml aproximadament)
1 cullerada de postre d'alga espirulina en pols
1 kiwi (sense pell)
1 pastanaga gran
1 pessic gran de germinats d'alfals

Barrejar tots els ingredients, triturar-los amb la batedora i servir. La pastanaga abans de triturar-la ratlleu-la per tal de que es trituri millor. 

L'aigua de coco és una aigua poc calòrica i molt rica en potassi, el que la fa més que interessant per esportistes. L'alga espirulina aporta vitamines del grup B necessaries per molts processos de l'organisme, com per exemple la formació de teixit, a més també és rica en betacarotens, clorofil·la, ferro, magnesi i proteïnes. En quant els germinats són aliments molt interessants, el germinat d'alfals és dels més coneguts i dels que més s'empren. Aquest és ric en vitamines del grup B, A, C, E i greixos poliinsaturats, tan saludables a nivell cardiovascular.


BATUT DE FRUITS DEL BOSC: aquest batut organolèpticament té un sabor àcid-dolç que el fa boníssim i combina molt bé amb gran varietat d'aliments.
A les fruites vermelles se'ls  hi atribueixen beneficis en el sistema cardiovascular.




1 got de beguda de civada o espelta (200ml aproximadament)
1 iogurt natural de cabra (desnatat) o 1 postre soja sabor natural
1 cullerada sopera de xarop d'atzavara (cast. sirope de àgave)
2 cullerades soperas de fruits vermells liofilitzats

Barrejar la beguda de civada o espelta, el iogurt o postre de soja i la cullerada de xarop d'atzavara. Quan estigui tot ben barrejat afegit els fruits vermells liofilitzats sencers i servir.

Recents estudis van demostrar propietats beneficioses  dels fruits vermells en la prevenció del risc cardiovascular. Entre aquests fruits vermells trobem per exemple les mores, gerds, nabius, aranyons, raïm negre... Aquests contenen antocianines, són pigments  que tenen propietats de protegir l'endoteli (teixit intern dels vasos arterials) i controlar la tensió arterial. Així que per la bona salut de tot el sistema cardiovascular del esportista és més que recomanable.


Espero que us sigui d'utilitat i que us agradin molt aquests batuts. Salut i Dieta Sana!


Maria Casanova, Dietista-Nutricionista

3 comentarios:

  1. M'han encantat aquestes receptes. M'apunto per fer-los. Els batuts són molt bons i nutritius!

    ResponderEliminar
  2. Prenc nota i ara que arriba l'estiu fa bo de provar-los.Salutacions

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Salutacions Noelia i Jordi!!! Gràcies que gaudiu dels batuts!

      Eliminar

Gràcies per fer-nos arribar el teu comentari. En breu, et farem arribar la resposta en aquest mateix post.

Entrades relacionades

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...