jueves, 2 de mayo de 2013

El plàtan

Sabies que el plàtan és una fruita amb moltes propietats nutricionals, ideal per a esportistes i no engreixa tant com creiem?

plàtans


Darrerament, des de la Dieta Sana, hem col·laborat amb la revista Temps d'Esport, preparant diversos articles sobre nutrició, com per exemple, sobre els llegums o sobre els carbohidrats. Al llarg del 2012, també vam participar-hi amb algunes curiositats sobre nutrició, sota l'epígraf "Sabies què", com per exemple, sobre els plàtans, que creiem que us pot interessar.

El plàtan és una fruita amb moltes propietats nutricionals i no engreixa tant com podríem pensar en un primer moment. Una peça de plàtan, que habitualment fa uns 100 gr aporta unes 82 KCal. En canvi, hi ha altres fruites que poden ser menys calòriques però en general en consumim més quantitat, perquè són més grans. El plàtan és una fruita rica en hidrats de carboni i per tant, proporciona molta energia. A més a més, té molts minerals com el potassi, el fòsfor i el magnesi, nutrients que fa que sigui una fruita ideal per a esportistes.

Maria Casanova, Dietista-Nutricionista

2 comentarios:

  1. Sabia que anava molt bé el plàtan, però pensava que era més calòric... Gràcies per la informació, que sempre va bé.

    ResponderEliminar
  2. De res Raúl! Un plaer poder ajudar-vos a aclarir dubtes! ;)

    ResponderEliminar

Gràcies per fer-nos arribar el teu comentari. En breu, et farem arribar la resposta en aquest mateix post.

Entrades relacionades

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...