miércoles, 2 de octubre de 2013

L'àcid gras essencial el DHA per vegetarians

Sabeu que és el DHA? Segurament no tindreu cap coneixement d'aquest àcid gras, però és essencial en el nostre organisme i molt important per diferents funcions. Avui parlarem d'ell ja que és un àcid gras que principalment obtenim de les parts greixoses del peix, un aliment que en els vegetarians és inexistent. Llavors....què poden fer aquests?
Actualment aquest DHA es pot obtenir de microalgues, fent possible per aquest grup de persones el consum de DHA vegetal. Es pot trobar fàcilment en forma de suplement.

Algues dins de l'aigua

El DHA és l'àcid gras docosahexaenoic, essencial per l'organisme, el que vol dir que s'ha d'ingerir en la dieta. És essencial pel desenvolupament i manteniment cerebral, ajudant a reduir el deteriorament cognitiu prematur. Se li atribueixen propietats antiinflamatories i protegeix el sistema cardiovascular, ajudant a baixar els nivells de triglicèrids en sang i disminuïnt els precursors inflamatoris, fent-lo beneficiós per reduir les trombosis i evitant arritmies.  És un suplement destacat en persones amb malalties cardivasculars per tots els beneficis esmentats.

Maria Casanova, Dietista-Nutricionista


Referències:

Conquer J, Holub B. Supplement with a algae source of docosahexaenoic acid increases (n-3) fatty acid status and alters selected risk factors for heart disease in vegetarian subjects. J. Nutricion 1996 Dec; 126 (12): 3032:9

Horrocks LA, Yeo Y. Health benefits of docosahexaenoic acid (DHA). Pharmacol Res. 1999 sep: 40 (3): 211-25
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18220672

Doughman S, Krupanidhi S, Sanjeevi C. Omega-3 fatty acids for nutrition and medicine: Considering microalgae oil as a vegetarian source of EPA and DHA. Curr Diabetes Rev 2007 Aug;3(3):198-203.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Gràcies per fer-nos arribar el teu comentari. En breu, et farem arribar la resposta en aquest mateix post.

Entrades relacionades

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...