jueves, 4 de julio de 2013

La cervesa és una bona beguda per rehidratar-se després de fer esport?

Els components bioquímics de la cervesa són molt similars al de les begudes isotòniques, però aquesta aporta alcohol. Analitzem a Temps Esport del mes de juny els punts forts i dèbils de la cervesa com a beguda hidratant.

dues copes de cervesa

Com ja sabeu, des de la Dieta Sana, hem col·laborat amb la revista Temps d'Esportpreparant diversos articles sobre nutrició, com per exemple, sobre els llegums o sobre els carbohidrats. Al llarg del 2012, també vam participar-hi amb algunes curiositats sobre nutrició, sota l'epígraf "Sabies què", com per exemple, sobre els plàtans.

El passat mes de juny, vam tornar a col·laborar-hi amb un article sobre la cervesa, concretament sobre si realment és beneficiosa per a rehidratar-se després de fer esport.

Beure cervesa després de la pràctica esportiva, és quelcom molt habitual entre els aficionats per hidratar-se, però tot i que els seus components bioquímics són molt similars al de les begudes isotòniques, té un punt negatiu, l'alcohol, ja que per metabolitzar-se necessita glucosa i aigua, és a dir deshidrata i pot donar hipoglucémies. Tot i això en un recent estudi de la Universitat de Granada van demostrar en un grup d'esportistes que els que bebien cervesa després de l'entrenament s'hidrataven millor que el grup que només s'hidrataven amb aigua sola. Indicar que la cervesa és rica en magnesi, potassi i fósfor, minerals que es perden durant la pràctica esportiva mitjançant la suor.

Una bona opció seria consumir cervesa sense alcohol, ja que d'aquesta forma ens evitariem els efectes negatius de l'alcohol.

Maria Casanova, Dietista-Nutricionista

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Gràcies per fer-nos arribar el teu comentari. En breu, et farem arribar la resposta en aquest mateix post.

Entrades relacionades

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...