jueves, 31 de enero de 2013

Bròquil amb cigrons i sèsam triturat, una recepta amb molt calci

Avui us presentem un plat molt nutritiu, saborós i de temporada. La combinació del bròquil, cigrons i sèsam fa que sigui un plat ric en el calci, tan necessari pels nostres òssos i per la funció de contracció muscular, entre moltes altres. 

És un plat molt senzill i que no tardareu gaire en cuinar-lo.


Els ingredients per persona són:

- Uns 150g de cigrons cuits
- 200g de bròquil 
- 1 cullerada sopera de sèsam natural triturat
- 1 cullerada sopera d'oli d'oliva extra
- 1 cullerada de postre de tamari (salsa de soja)
- 1/4 de porro (en juliana)

Posem el bròquil en una olla a vapor i el deixem coure uns 15 minuts. Un cop cuit el bròquil, escalfem en una paella 1 cullerada sopera d'oli d'oliva extra (vigilar que no fumegi), un cop estigui calent afegir el porro, saltejar-lo lleugerament, llavors incorporar el bròquil i els cigrons. Un cop estiguin daurats apagar el foc i assaonar amb tamari i sèsam triturat. Remoure-ho tot i servir.

Composició nutricional del plat (per persona): 

- 395 KCal
- 13g de Proteïna
- 20g de Lípids
- 36g de Carbohidrats
- 20g de Fibra
- 300mg de Calci

Apart de la bona aportació de calci, podem anomenar que aquesta recepta aporta molta fibra, si busquem la bona absorció del calci aquesta no deixarà que s'absorbeixi una part. La fibra s'uneix als minerals impedint que s'absorbeixin, així que us aconsellem que tregueu la pell del cigró, tal i com vam comentar-vos al post de com fer els cigrons més digeribles.

Espero que us agradi la recepta i bon profit!!

Maria Casanova, Dietista-Nutricionista

2 comentarios:

Gràcies per fer-nos arribar el teu comentari. En breu, et farem arribar la resposta en aquest mateix post.

Entrades relacionades

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...