jueves, 20 de diciembre de 2012

Què menjo aquestes Festes? Recomanacions dietètiques nadalenques per a esportistes

S'aproximen les festes nadalenques, les trobades familiars i els seus grans àpats. Són dies en que es mengen aliments molt calòrics i de forma molt desequilibrada, com a conseqüència la gran majoria de persones augmenten de pes. Aplicar petits trucs dietètics combinats amb la nostra activitat esportiva ens ajudarà a controlar el pes.

Segons experts del "Grupo de Apoyo Nutricional" (GAN), durant les festes de Nadal, en que en pocs dies es concentren un gran número d'àpats copiosos, a Espanya la població augmenta, de mitjana, d'entre 2 a 5 quilos. Els esportistes, però, tenim una gran eina per controlar això, l'activitat física. Aplicant petits trucs podem controlar-ho i no augmentar el nostre pes habitual.


taula de nadal


A continuació us donarem petits consells per aquestes Festes:

- No et saltis cap àpat, redueix la quantitat d'aliments dels apàts de la resta del dia.

- Durant les Festes, els dies que no siguin realment festius porta una alimentació lleugera, és a dir, utilitza coccions tipus planxa, papillote, vapor, bullit i saltejat.

- Si surts a entrenar al matí, fes-ho fent un esmorzar molt lleuger i escolleix aliments més proteïcs (gall d'indi, pernil curat sense greix). Si prens cafè fes-ho amb edulcorant. Amb aquesta estratègia volem augmentar la movilització del greix.

- Quan arribis d'entrenar menja quelcom, si estàs molta estona sense menjar res fins que arribi el dinar posteriorment tindràs molta gana, possiblement llavors pot ser que mengis de més.

- Un bon recurs seria que abans de començar a dinar prenguéssis una tassa d'infusió hepàtica per "preparar" al sistema digestiu, aquesta infusió podria contenir: carxofera, dent de lleó, boldo, fumaria, cardo mariano, rabe negre i abedul, no cal que l'infusió les porti totes, però si algunes d'elles.

- Habitualment després dels dinars de Festes no mengem res més fins l'endemà, això no és correcte. Fes un berenar i un sopar lleuger, un exemple de berenar seria una infusió amb estevia i un iogurt desnatat. Per sopar podria ser una bona tassa de miso amb verduretes i peix del tipus blanc (bacallà, rap, llenguado...) a la planxa amb guarnició d'hortalisses.

- Per poder controlar més el consum de torrons, neules i d'altres dolços típics de Festes, porta a la taula una safata amb certes quantitats, no portis els envasos sencers. Si es disposa de molta quantitat a sobre de la taula, es va picant i finalment, es consumeixen més quantitat de dolços.

- A la tarda si es possible o abans de sopar, ves a fer una passejada. Si ens movem ajudarem al cos a movilitzar-se i a digerir millor.

Pròximament publicarem un altre article de consells, estigueu atents.


galeta gingebre de nadal
DES DE DIETA SANA US DESITGEM MOLT BONES FESTES I BONS ÀPATS!
Maria Casanova, Dietista-Nutricionista

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Gràcies per fer-nos arribar el teu comentari. En breu, et farem arribar la resposta en aquest mateix post.

Entrades relacionades

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...