L’esmorzar previ a una competició esportiva tindrà com ha objectius omplir els dipòsits de glucogen després del dejú de la nit (recordem que el glucogen és la forma en que el cos emmagatzema els carbohidrats que consumim en la dieta), estar ben hidratats i mantenir controlada la sensació de gana. Us recordem, que també haurem d’haver fet una dieta rica en carbohidrats els dies previs, tal i com us comentàvem en un post anterior sobre la càrrega de glucogen. Aquest àpat haurà de realitzar-se de 2 a 4 hores abans de la cursa, ja que hem de tenir en compte que els nervis poden enlentir la digestió i provocar-nos malestar intestinal.
La ingesta prèvia a la cursa ha de ser de fàcil digestió i en una quantitat moderada. No per menjar molta quantitat rendirem més sinó que, haurem de fer un àpat de qualitat. Menjar en excés també pot provocar malestar intestinal i que no acabem de digerir l’àpat abans de la cursa.
L'esmorzar haurà de ser alt en carbohidrats, moderat en proteïnes i baix en greix. Serà baix en fibra i que no hi hagi gran contingut de sal o sucre afegit.
L’esmorzar pot estar composat per diferents aliments com per exemple:
- Pa torrat amb formatge fresc 0% i melmelada no àcida
- Peça de fruita no àcida pelada o en compota (poma, pera, plàtan...)
- Cafè
En quant a la hidratació, durant les 2 hores prèvies a la cursa s’hauria de consumir uns 500ml (1 bidó) de beguda isotónica. Aquesta s’haurà d’anar ingerint en petits xarrups al llarg de les 2 hores.
Un altre punt important a destacar és que el dia de la prova no s’han de fer “invents”. Millor no provar cap aliment nou ni cap suplementació nova, tot els aliments i suplements ingerits els haurem d’haver provat prèviament i saber si tenim bona tolerància.
Espero que us serveixi d'ajuda,
Maria Casanova, Dietista - Nutricionista
No hay comentarios:
Publicar un comentario
Gràcies per fer-nos arribar el teu comentari. En breu, et farem arribar la resposta en aquest mateix post.