lunes, 4 de febrero de 2013

Un te negre per a l'hivern: JIN JU MEI

El te és originari de l'Extrem Orient i el seu consum es va estendre per Europa a partir del segle XVII. Actualment és la beguda més consumida en el món, per davant fins i tot del cafè. Avui us convidem a conéixer una varietat de te negre molt indicada per a l'hivern: el Jin Ju Mei.

Al barri de Gràcia de Barcelona hi ha una petita teteria xinesa anomenada "El Interior del Té" regentada per una parella molt simpàtica que ens han presentat aquesta varietat de te. La dona és originària de Xina i importa els diferents tes dels cultius familiars originaris de Xina.

Interior del té 
El te que parlarem s'anomena Jin Ju Mei, és un te negre de baixa oxidació, això vol dir que ha estat sotmés a una atmosfera humida i calenta durant un temps concret (procés d'oxidació). A més oxidació, més negre és el te. En el cas d'aquest, en ser baixa, manté la fulla quasi bé en estat original.

La seva fulla es recol·lecta quan només és un brot, s'agafa la fulla tendra. Es recull a la vegada que succeix la floració de la flor de l'arbre del te, això vol dir que en aquest te podem trobar restes de pol·len, el que dóna un valor afegit. La temporada de recol·lecció d'aquest és a mitjans de primavera, a la provincia xinesa de Fugian (Sud-Est)

Un cop la fulla és secada es fa un arrissat. El color és taronja intens i és molt aromàtic, visualment recorda al safrà. Un cop es realitza la infusió desperta aromes molt més florals i adquireix un color ataronjat fosc.

te negre fulla seca

Les propietats de la baixa oxidació fan que mantingui un alt nivel d'antioxidants i polifenols. 

La fulla de te a la Medicina Tradicional Xinesa és utilitzada com a antibiòtic, aquest en concret s'utilitza per debuts de refredats per fred i per escalfar l'organisme.

També és molt adequat per digestions pesades i és molt diurètic. També ajuda a movilitzar la circulació.



A destacar que quan es realitza l'infusió d'aquest s'ha de fer a temperatures baixes (70º a 80ºC), i això ens permetrà infusionar moltes vegades la mateixa fulla.


Interior del te
c/ Milton (prop del mercat de la Llibertat)
Barcelona

Maria Casanova, Dietista-Nutricionista




No hay comentarios:

Publicar un comentario

Gràcies per fer-nos arribar el teu comentari. En breu, et farem arribar la resposta en aquest mateix post.

Entrades relacionades

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...