miércoles, 28 de marzo de 2012

Nutrició: Com alimentar-nos després d'una competició o després d'un entrenament intens

És tan important alimentar-se abans d’una competició o entrenament intens, com ho és fer-ho després, un cop finalitzat.

Després d’una competició o d’un entrenament d’alta intensitat, el cos entra en un estat catabòlic, és a dir, que continua utilitzant energia, ja que un cop acabada l’activitat, el cos no para de cop, sinó que depenent de la intensitat pot estar unes hores cremant energia. En aquest període de temps, es produeix un detriment del glucogen, hi ha dany muscular i segueix la degradació de proteïnes musculars.


Per tal d’evitar tot això, és molt important aturar aquest estat, això es pot aconseguir fent una ingesta de carbohidrats i proteïna just després de la marxa o l’entrenament.


fotografia correrdors marató

És molt important que aquesta ingesta es produeixi just després de l’activitat, no deixar passar més d’una hora, ja que en aquest moment el múscul està molt sensible, aturarem aquest estat catabòlic (evitarem la destrucció muscular) i recarregarem el glucogen de manera òptima.

Passades dues hores, hauríem de tornar a fer una ingesta de carbohidrat i proteïna per tal de continuar recarregant el glucogen de forma òptima.

Aquesta ingesta pot ser de forma alimentària amb aliments naturals o amb productes comercials nutritius específics. Pel que fa als aliments naturals, una bona opció és menjar per exemple, iogurt desnatat amb cereals o melmelada, o també uns biscottes no integrals amb gall d’indi  amb formatge d’untar baix en greix entre d’altres.


Pel que fa als productes comercials nutritius específics, al mercat existeixen diferents productes preparats amb carbohidrats i proteïna de bona assimilació, és a dir, productes que a l’organisme li resulta molt fàcil absorbir, com per exemple, el Stressnutril® de la marca NutriSport®, el Recovery® de la marca PowerBar® o el Total Recovery de VictoryEndurance®, entre d'altres.

Per Maria Casanova, Dietista-Nutricionista

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Gràcies per fer-nos arribar el teu comentari. En breu, et farem arribar la resposta en aquest mateix post.

Entrades relacionades

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...