viernes, 1 de marzo de 2013

Pauta d'alimentació per la Marxa Cicloturista PORTS DEL MARESME

Aquest diumenge dia 3 de març es realitzarà la II marxa cicloturista Ports del Maresme, una marxa de ciclisme que es realitza a les comarques catalanes del Maresme i del Vallès Oriental i que presenta 2 recorreguts. Si hi participeu, us hem preparat una pauta d'alimentació recomanada amb productes de la marca Nutrisport®.

Pautes del recorregut curt (104km amb 2000m de desnivell acumulat) 
Mitja de 25km/h 4h aprox.
Mitja de 30km/h 3h 45' aprox
La marxa, que enguany celebrarà la segona edició, s'endinsa pel Parc Natural del Montseny, on els ciclistes pujaran el port de muntanya de Santa Fe

Consta de dos recorreguts, un de 104 Km i un altre de 136, que garanteix uns paratges impressionants.

Per la seva realització en condicions òptimes, us hem realitzat unes pautes sobre l'alimentació recomanada amb productes de la marca Nutrisport®, tant per al recorregut curt com per al llarg.



Pautes del recorregut llarg (136km amb 2600m de desnivell acumulat) 
Mitja de 25km/h 5h 45' aprox
Mitja de 30km/h 4h 50' aprox.
Amb aquesta alimentació i hidratació garantim una correcta aportació de glucosa en sang per tal d'evitar les hipoglucèmies (baixades de sucre en sang) i retardar la fatiga muscular. A més la correcta hidratació tal com hem marcat, mantindrà els nivells de minerals adequats per evitar rampes i novament retardar la fatiga muscular.

Espero que us sigui d'ajuda, que tingueu una bona marxa!

Si realitzeu la marxa i seguiu aquestes pautes, ens agradaria que ens enviéssiu els comentaris i sensacions!


Maria Casanova, Dietista-Nutricionista

3 comentarios:

  1. Molt interessant. Llegint això, m'agradiaria saber si teniu alguns consells per preparar-te en quant a la nutrició per una mitja-marató i/o marató. Per saber el que s'ha de menjar el dia abans, just abans de la mitja i just després.

    Gràcies per endavant!

    ResponderEliminar
  2. Bones Noelia,

    Doncs és molt personalitzat segons la persona i la cursa (altimetria, durada, climatologia...) però si que hi ha unes característiques principals ha tenir en compte. En anteriors posts parlo d'aquests dubte que tu tens, hi ha un sobre que esmorzar abans d'una marxa, com alimentar-nos després d'una competició o entrenament intens i la càrrega de glucogen abans d'una marxa. Els trets bàsics es poden extrapolar. Els podràs trobar a l'apartat de nutrició esportiva. Espero haver resolt els teus dubtes.

    Salutacions Noelia

    ResponderEliminar

Gràcies per fer-nos arribar el teu comentari. En breu, et farem arribar la resposta en aquest mateix post.

Entrades relacionades

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...