tag:blogger.com,1999:blog-7798677000914823393.post3059348638772550888..comments2024-02-23T19:27:26.031+01:00Comments on El bloc de la dieta sana: Altres fonts de carbohidrats més enllà de la pastaAnonymoushttp://www.blogger.com/profile/07741507469634448525noreply@blogger.comBlogger2125tag:blogger.com,1999:blog-7798677000914823393.post-85053225509261643962013-07-19T17:41:06.073+02:002013-07-19T17:41:06.073+02:00Bones Gerard,
Primer de tot moltes gràcies, s'...Bones Gerard,<br /><br />Primer de tot moltes gràcies, s'agraeix!<br />L'alternativa sobre consumir pasta d'espelta vs pasta de blat parteix de la base en la que està feta, que és amb la farina obtinguda del gra d'espelta o de blat. A nivell nutricional el blat és deficitari en lisina i per tant no conté tots els aminoàcids essencials, en canvi l'espelta si que conté tots els aminoàcids, per tant això és un punt a favor ja que tindrà proteïna d'alt valor biològic. A nivell calòric són molt similars el blat conté aprox. unes 310 kcal i l'espelta 320 kcal per 100g d'aliment. En quant els hidrats de carboni l'espelta és lleugerament superior sobre uns 65g de 100g d'aliment i el blat uns 60g. Comentar que tots dos porten gluten.<br />La meva opinió és que si l'aliment, en aquest cas blat o espelta, senta bé a nivell digestiu no és un aliment millor o pitjor. Recomano mantenir una dieta variada, introduir aliments no tant habituals dóna un ventall més ampli amb més riquesa en la dieta. Si la pasta (tant d'espelta com blat) pot ser integral millor, ja que conservarà més vitamines, minerals i la fibra. <br /><br />Espero haver contestat el teu dubte,<br /><br />Salutacions!! Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/07741507469634448525noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7798677000914823393.post-39844291510151831622013-07-19T14:52:37.132+02:002013-07-19T14:52:37.132+02:00Hola Maria, el teu bloc és molt interessant, enhor...Hola Maria, el teu bloc és molt interessant, enhorabona. Ja que a aquest article parles d'alternatives a la pasta, què n'opines de l'alternativa de la pasta d'espelta integral a la pasta tradicional? Pel que tinc entès tot són ventatges excepte el preu, que per tractar-se de pasta tampoc ho considero important. Com ho veus? Pasta integral d'espelta millor que la tradicional en tots els aspectes??? Incorporem els mateixos carbohidrats amb la d'espelta que amb la tradicional?<br /><br />Gràcies!!!<br />GerardAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/04396334899407085319noreply@blogger.com