jueves, 25 de abril de 2013

Els carbohidrats: el Bloc de la Dieta Sana a Temps Esport

Des del Bloc de la Dieta Sana hem col·laborat redactant un article de nutrició per a la revista Temps Esport parlant sobre l'obtenció d'energia per a l'organisme i els carbohidrats 

L'article parla sobre aquests macronutrients tant necessaris per obtenir energia per la nostra vida diària i per a la pràctica esportiva. 

article de nutrició dels carbohidrats i l'obtenció d'energi


lunes, 22 de abril de 2013

La migranya i el ferro: temes per als propers articles

El passat 11 d'abril vam proposar-vos una enquesta per tal que ens féssiu arribar aquells temes de nutrició que més us interessaven que parléssim al Bloc de la Dieta Sana i aquí us presentem els resultats.


Taula d'estudi amb un llibre obert i un bolígraf

jueves, 11 de abril de 2013

De quin tema de nutrició us agradaria que parléssim?

Al llarg d'aquests mesos, des del Bloc de Dieta Sana, espai dedicat a la dietètica i nutrició, hem publicat diversos articles per ajudar-vos a portar una dieta sana i equilibrada. Ara volem comptar amb la vostra opinió.


signes d'interrogació

Setmana rera setmana, en els nostres articles, hem parlat de diversos temes relacionats amb l'alimentació en general, amb la nutrició esportiva, les teràpies alternatives i us hem facilitat consells alimentaris i receptes de cuina per orientar-vos i ajudar-vos a tenir una dieta sana i equilibrada.


lunes, 8 de abril de 2013

La celiaquia i l'esportista

Quins són els símptomes de la celiaquia (transtorn digestiu que s'origina quan es consumeix aliments rics en gluten) i com els esportistes celíacs poden dur una dieta equilibrada? En aquest post us en farem cinc cèntims.

La celiaquia és un transtorn intestinal que pateixen certes persones davant la ingestió d'aliments rics en gluten. El gluten és una proteïna que està present en certs cereals, el més conegut dels quals és el blat. En ingerir aquests aliments rics en gluten, la persona pateix problemes digestius de malabsorció, com per exemple, diarrees, restrenyiment, carències de vitamines i minerals, entre d'altres.

El tractament principal és retirar tots aquells aliments rics en gluten de la dieta, d'aquesta forma el malalt normalitzarà la seva situació diària.

aliments fet de blat

Entrades relacionades

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...